Produs cu livrare DOAR in Bucuresti si Ilfov.
Muraturi asortate picante in saramura 4,250ml, Homemade by Alice
Ingrediente: Ardei gras rosu sau verde, Varza, Morcovi, Radacina de Hrean, Telina ( sau frunze de telina ), Tije de marar, Crengute de cimbru, Frunze de ţelina, Usturoi, Boabe de Piper, Boabe de Mustar, Sare neiodata, Apa.
Alergeni: telina, frunze telina, boabe de mustar.
Produs 100% natural. Fara coloranti.
Conditii de pastrare: A se depozita in incaperi bine aerisite cu temperaturi ce nu depasesc 20°C. A se pastra la rece dupa deschidere (4…8°C)
Ambalat in recipiente inchise ermetic.
O reteta de muraturi ce poate fi un pic mai elaborata decat o reteta de muraturi asortate, dar sigur merita tot efortul.
Sfat: daca doriti ca ardei umpluti cu varza si morcovi sa fie un succes folositi doar ingrediente, respectiv legume proaspete si sanatoase.
Mod de preparare:
Mai intai cumparaturile. Alege o varza frumoasa. Sau mai multe, depinde cate borcane vrei sa faci. Alege ardei sa nu fie punctati si cat mai drepti.
De cumparat si morcovi, telina, de preferat cu frunze proaspete, bete de marar uscate, cimbru uscat, radacina de hrean, foi de dafin, piper si boabe de mustar, sare grunjoasa, neiodata pentru muraturi, catei de usturoi.
Daca vrei sa fie picanti cumpara si ardei iute.
Nu uita de borcane ! Sfat : Alege un borcan cu gura mare
Umplutura ardeilor: Curata varza de foile de deasupra. Feliaza cat poti de subtire. Daca ai in casa un cutit de varza special il poti folosi. E mult mai usor. Curata morcovi si da-i prin razatoare.
Amesteca bine varza cu morcovii si adauga sare grunjoasa. Trebuie sa lase zeama.
Intre timp te apuci de curatat ardeii. Le scoti cotorul si scuturi bine toate semintele. Scoti si nervurile. Verifica bine sa nu ramana seminte. Clateste-i cu apa rece si pune ardei la scurs cu gura in jos.
Umple pana la refuz fiecare ardei cu varza tocata cu morcovi si preseaza bine. Eu am pus si cate un betisor facut din telina sau morcovi deasupra, sa se aseze mai bine.
Ca sa castigi timp pune deja apa la fiert. La fiecare litru de apa adauga 1 lingura de sare grunjoasa. Dupa ce incepe sa fiarba apa, mai las-o 4-6 minute si stinge focul.
Pe fundul borcanului aseaza frunze de telina , betisoare de marar si cimbru. Adauga si boabe de piper si mustar, cateva feliutele de hrean si catei de usturoi taiati. Incepe si aseaza ardeii in borcan. Daca iti raman locuri , strecoara bucati de morcovi si telina sau bucati de varza. Nu uita de foile de dafin !
Incet, incepi sa torni apa peste ardei, cu grija sa nu torni direct in ardei. Dupa de se umple pui un capac sterilizat dar nu inchizi complete. Apa mai coboara si poti completa mai tarziu.
A – 2 – a zi stangi definitiv capacul si borcanul ajunge pe raftul camarei tale!
Va doresc pofta buna si sa va bucurati de mesele in familie !
Recenzii
Nu există recenzii până acum.