Ingrediente: oregano
Continut si greutate 15 grame / tip solnita.
Valori Nutritionale la 100g:
Energie 1101 kJ / 265 kcal
Grasimi 4,3 g din care acizi grasi saturati 1,6 g
Carbohidrati 26,4 g din care zaharuri 4,1 g
Proteine 9 g
Sare 0,06 g
A se consuma inainte de : vezi data pe ambalaj. A se pastra in loc intunecos si uscat, ferit de razele soarelui.
Oregano este o planta perena, care creste pana la 20–80 cm inaltime, cu tulpina in patru muchii. Frunzele sunt opuse, cu o lungime de 1–4 cm, scurt petiolate, de forma ovala, aproape glabre, cu marginea intreaga sau usor dintata. Contin celule cu ulei eteric, acesta fiind motivul utilizarii drept condiment. Florile sunt mov, rareori albe, lungi de 3–4 mm, si apar pe tepi. Ele sunt inconjurate de bractee cu marginea de culoare purpurie.
Planta infloreste incepand din iulie pana in august. Creste prin fanetele din regiunile de deal si de munte.
Oregano este o planta culinara, folosita pentru aroma frunzelor sale, care poate fi mai aromata atunci cand este uscata decat proaspata. Are o aroma tic, cald si usor amara, care poate varia ca intensitate. Oregano de buna calitate poate fi suficient de puternic aproape pentru a amorti limba, dar culturile adaptate la climatele mai reci pot avea o aroma mai putin intensa. Factori precum climatul, anotimpul si compozitia solului pot afecta uleiurile aromatice prezente si acest efect poate fi mai mare decat diferentele dintre diversele specii de plante. Printre compusii chimici care contribuie la aroma se numara carvacrol, timol, limonen, pinena, ocimen si cariofilen.
Info suplimentare: Uleiul de oregano a fost folosit in medicina populara de-a lungul secolelor.Uleiul esential de oregano este extras din frunzele plantei de oregano. Cu toate ca oregano sau uleiul sau pot fi utilizate ca supliment alimentar, nu exista dovezi clinice care sa indice ca fie are vreun efect asupra sanatatii umane.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.