Se adauga apa si eventual stafide, se lasa sa creasca si se coace
Gogosici cremoase cu cruste crocante si moi in interior.
Delicioase cu un strat de zahar pudra.
Amestecul de copt ajunge pentru 20 pana la 25 de oliebollen.
Cel mai gustos oliebollen il faci singur. Mixul original de copt Koopmans oliebollen contine drojdie de brutarie, astfel incat aluatul săa creasca bine, iar oliebollenul sa devina frumos si aerisit.
Ingrediente: faina de grau, zahar, zer praf, amestec de amidon (amidon de cartofi, amidon de grau), sare, drojdie uscată 1,2%. Poate conține EI.
Alergeni: Contine cereale care contin gluten, lapte, grau. Poate contine: oua.
Mod de preparare:
Idei si sfaturi: Inlocuiti 150 ml de apa cu 150 ml de bere la alegere, la temperatura camerei.
Preparare:
Cerințe: 1 pachet de amestec Koopmans Oliebollen; 500 ml apa călduta; eventual 250 g stafide si/sau coacaze; Ulei de floarea soarelui pentru prajit. Foloseste ulei de floarea soarelui sau de prajit, nu grasime / untura de prajit, astfel previi depunerea unui strat alb de grasime pe oliebollen reci. Ustensile de bucatarie: Friteuza sau tigaie adanca; Mixer cu carlige pentru aluat sau tel de mana; clesti Oliebollen/suport pentru inghetată sau 2 linguri; skimmer. Timp de preparare ± 75 minute, Timp de coacere: 3-4 minute. Temperatura uleiului: friteuză: 190°C.
Pregatirea aluatului:
1) Daca folositi stafide și/sau coacaze, inmuiati-le in apa calduta (aproximativ 15 minute) si uscati-le.
2) Puneti amestecul in vasul de mixare si adaugati apa. Utilizați pana la 3 pachete odata.
3) Amestecați intregul aluat cu un mixer cu carlige pentru aluat pana se omogenizeaza.
4) Amestecati stafidele si/sau coacazele cu o oala prin aluat.
5) Lasam aluatul sa creasca intr-un bol, acoperit cu plastic, aproximativ 45 de minute la temperatura camerei (cu mai multe pachete de mix de oliebollen timpul de crestere ramane acelasi). Asigurati-va ca aluatul este pus intr-un loc fara curenti în timpul creșterii. Nu amestecati aluatul în timp ce crește.
Coacere:
6) Se incalzeste intr-un ulei de friteuză la aproximativ 190°C.
7) Se formează cu un cleste de oliebollen/lingurita de înghetata sau cu 2 linguri de aluat.
8) Puneti bilutele de aluat in uleiul fierbinte si scufundati-le pentru scurt timp.
9) Coaceți oliebollenul timp de 3-4 minute pana cand se rumenesc pe toate parțile.
10) Scoateti oliebollenul din ulei cu o lingura cu fanta si lasati oliebollenul sa se scurga intr-o strecuratoare sau hartie de bucatarie.
11) Serviți cu zahăr pudra.
Nota: Puteti pastra Oliebollen reci si in loc uscat uscat.
Sfat de depozitare: Puteți depozita cu usurinta oliebollen. Lasati oliebollenul sa se raceasca bine si apoi împachetati-le intr-un pachet ermetic. Păastrati-le departe de frigider. Oliebollen se pastreaza bine cam 2 zile. De asemenea, puteți ingheta oliebollen. Acestea raman bune aproximativ 2 luni. Mai intai dezghetati scurt si apoi incalziti in cuptorul preincalzit (aprox. 5 min. la 200°C).
Protejati de lumina directa a soarelui. A se pastra la loc racoros.
Valori nutritionale:
Energie 1186 kJ (282 kcal)
Grasimi 10 g din care saturate 1,4 g
Carbohidrati 41 g din care zaharuri 4,5 g
Proteine 6,1 g
Sare 0,94 g
Producator: Koopmans Consumentenservice, Antwoordnummer 7204, 3800 TE Amersfoort, The Netherlands
Importator si distribuitor Total Blue Impex SRL, Bucuresti, Romania
Recenzii
Nu există recenzii până acum.