500g – Orez pentru Risotto Italian Arborio.
Moale, pufos si cremos, Risotto este pe placul tuturor. Tipul de orez ARBORIO este ingredientul esential pentru obtinerea acestei consistente.
Poate fi preparat după reteta oferita pe ambalaj sau in sectiunea de retete a site-ului Panzani, dupa retete proprii sau folosind sosurile speciale pentru Risotto de la Panzani.
Produs in Italia
A se pastra la loc uscat si racoros.
Orez Arborio pentru Risotto
Durata: 30 minute Persoane: 4
Risotto cu ciuperci
Ingrediente
250 g orez Panzani Arborio
500 g ciuperci proaspete (ciuperci champignon albe/brune)
80 g unt
1 ceapa mica tocata
1 litru supa fierbinte (pui sau legume)
60 g Parmezan ras fin
50 ml vin alb sec
sare
piper macinat
fulgi de parmezan pentru decor
busuioc pentru decor
patrunjel verde
Preparare
Deoarece ciupercile lasa apa, va recomandam sa le sotati separat intr-o tigaie. Curatati ciupercile, desprindeti piciorusele de palarii. Palariile le taiati in felii subtiri si caliti la foc iute intr-o tigaie, cu putin unt. Stingeti focul si le lasati deoparte.
Caliti ceapa in unt pana cand aceasta se inmoaie si devine translucida, fara sa se rumeneasca, apoi turnati orezul uscat in tigaie si lasati-l pret de vreo 2-3 minute.
Adaugati vinul si amestecati pana acesta se evapora.
Adaugati apoi supa fierbinte peste orez, polonic cu polonic, treptat. Nu puneti mai mult de 1 polonic deodata si asteptati ca lichidul sa fie absorbit complet de orez inainte de a-l completa. Gatiti la foc mic, amestecand incontinuu cu o lingura de lemn, cca. 18 minute. Trebuie testate cateva boabe de orez si daca acestea au textura usor al dente, cu miezul mai tare, inseamna ca risotto este gata.
Luati tigaia cu orez de pe foc, apoi adaugati untul si parmezanul ras. Untul rece si parmezanul ras vor spori cremozitatea orezului. Tot acum adaugati si ciupercile sotate anterior. Amestecati pentru a le ingloba bine.
Decorati cu fulgi de parmezan si putina verdeata (busuioc, patrunjel verde).
Risotto se serveste imediat, fierbinte. Pofta Buna!
Recenzii
Nu există recenzii până acum.