Panzani Quinoa 2 bucati x 90 grame la saculet.
Un saculet de 90 grame este cantitatea recomandata pentru o persoana.
Depozitati intr-un loc uscat si racoros.
Quinoa este cunoscuta in ultimii ani drept un adevarat superaliment, plin de nutrienti, cu putine contraindicatii si foarte usor de inclus in orice dieta, indiferent cat de restrictiva ar fi. Vechii incasi numeau quinoa mama tuturor cerealelor, sau „chisaya mama”, iar plantatiile de quinoa erau considerate sacre.
Chiar daca incasii o numeau cereala, in prezent stim ca ea este de fapt o pseudo-cereala din specia de plante din genul Chenopodium, familia Amaranthaceae. Din planta de quinoa se pot mananca semintele, acestea avand calitati nutritive deosebite.Planta de quinoa este originara din Peru si Chile, insa astazi se cultiva in mai multe parti ale lumii. Statele Unite ale Americii, dar si Franta, Marea Britanie, Olanda, Belgia, Germania si Spania sunt producatori importanti. Quinoa se cultiva cu succes si in Romania, insa sunt putini fermieri care au pariat pe aceasta planta.
Quinoa se gaseste in zeci de varietati, insa cele mai raspandite sunt quinoa alba, quinoa rosie si quinoa neagra. Semintele sau boabele de quinoa sunt mici, rotunde, partial aplatizate si tari, insa prin fierbere se inmoaie, avand dupa preparare textura orezului.
Grasimi | 4.5 g/100 g |
Valoare energetica | 360 kcal/100 g |
Glucide | 60.9 g/100 g |
Fibre | 7.9 g/100 g |
Sodiu | |
Proteine | 15.1 g/100 g |
Grasimi saturate | 0.8 g/100 g |
Reteta recomandata: Quinoa cu legume delicioase
Ingrediente
- 180 g de Quinoa Panzani
- 120 g de arpagic
- 180 g de ardei rosu
- 180 g broccoli
- 2 catei de usturoi
- 40 g de caju
- 40 g de stafide
- Ulei de masline
- Sare
- Piper
- +/- Patrunjel sau coriandru
Preparare
- Se fierbe Quinoa Panzani in saculeti in multa apa clocotita cu un varf de sare timp de 12 minute la foc mediu si se lasa sa stea 5 minute. Strecoara, raceste cu apa si scurge. Pastreaza.
- Curata ardeii, arpagicul, brocoli in buchetele si taie usturoiul
- Prajeste intr-o tigaie cu putin ulei de masline fructele uscate, indeparteaza si pastreaza. Adauga toate legumele si, daca este necesar, adauga un pic mai mult ulei. Lasa-le la gatit.
- Potriveste de sare, adauga putin ardei si quinoa scursa, soteaza timp de 1 minut si serveste
- Se poate asezona cu patrunjel sau coriandru, dupa gust.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.