Tabasco
Edmund McIlhenny si-a denumit acest sos TABASCO care este un cuvant indiano – mexican a carui traducere este “tinutul cu pamant cald si umed”. Anumiti cercetatori sustin ca s-ar traduce „locul cu stridii si corali “.
McIlhenny si-a brevetat produsul in 1870 si de atunci TABASCO brand pepper sauce si-a inceput calatoria sa prin lume.
Acum, la fel ca si atunci, semintele speciale de ardei Capsicum sunt plantate in sere in luna ianuarie a fiecarui an, iar in luna aprilie sunt mutate pe camp pana in luna august, atunci cand ardeii ajunsi la maturitate sunt culesi.
Timp de 147 de ani, procesul de productie a ramas in mare parte neschimbat.
Ardeii cu nuanta potrivita de rosu sunt culesi prin metoda ”le petit baton rouge”.
Dupa ce se culeg, ardeii se pun la invechit in baricuri din stejar alb timp de 3 ani. Aceste butoaie se sigileaza cu un strat gros de sare. Dupa 3 ani sosul obtinut prin macerare se amesteca cu un otet din vin alb de inalta calitate.
Ingrediente: Otet distilat (grau), ardei habanero, (25%-30%) zahar din trestie, sos peppe marca Tabasco (otet distilat (grau), ardei rosu, sare) sare, piure de mango, ceapa deshidratata, piure de banane, pasta de rosii, tamarind piure, piure de papaya, condimente, usturoi, piure Tabasco (piper roșu învechit, sare).
Valori nutritionale / 100 g:
Energie 515 kJ (121 kcal)
Grasimi 0 g din care grasimi saturate 0 g
Glucide 23 g din care zaharuri 21 g
Proteine 1.5 g
Sare 6.1 g
Trei ingrediente simple. Pasiunea și dedicarea a cinci generatii
Sosul original TABASCO®️ Ardei Rosu isi datoreaza savoarea unica si gustul iute prin faptul ca in procesul de fabricatie nu intervine decat mana omului, asa cum s-a procedat de mai bine de 140 de ani. La fel de importanta este inima unei familii care a creat acest sos faimos la nivel international ca rezultat al pasiunii si dedicarii. In 1868, Edmund McIlhenny a amestecat in reteta lui personala de sos de ardei doar trei ingrediente simple: ardei rosii deplin maturati, sare din Insula Avery, Louisiana si otet de calitate distilat. Zeci de ani la rand, tot felul retete au incercat sa imite sosul, dar au eșuat, confirmand ca gustul retetei McIlhenny nu poate fi atins sau replicat, astfel ca Sosul rosu original TABASCO®️ este produs si astazi in acelasi mod.
Cel mai versatil sos
De ce sosul TABASCO®️ a devenit atat de popular in toata lumea? Este simplu: pune-l pe orice mancare iti place si acea mancarea iti va placea si mai mult! Sosul TABASCO®️ Ardei Rosu aduce savoare mancarii, adaugand un gust de ardei specific. Pune o picatura chiar si pe mancaruri mexicane ori italienesti, fructe de mare, sandvisuri, oua Benedict sau Bloody Mary!
SCOVILLE CHART
BLAZING
Heat level is an approximation of the Scoville Unit Rating. It’s a measure of capsaicin, the chemical in peppers responsible for their heat.
Scoville Chart
Recenzii
Nu există recenzii până acum.